Heijkoop Groep Locatie

e.: info@heijkoopgroep.nl      t.:050 525 00 50

Home
Diensten
Debiteurenbeheer
Buitengerechtelijke incasso
Juridische incasso
Deurwaardersdiensten
MKB Incassoscan
Detachering
Over Heijkoop
Wie zijn wij?
Geschiedenis
MVO en betrokkenheid
Vacatures
   Commercieel medewerker
   binnendienst

   Accountmanager New Business
Contact

 

Disclaimer        Privacystatement         Site-overzicht

Copyright © 2018 Heijkoop & Partners - Gerechtsdeurwaarder/incasso Groningen.

Incassokosten berekenen

 

    Openingstijden

Openingstijden:

Ma-Vr van
08.30 - 17.00 uur

    Telefonisch bereikbaar

Telefonisch
bereikbaar:

Ma-Vr van
08.30 - 16.30 uur


 

        Waarom Heijkoop?

AdresLaan Corpus den Hoorn 102-2
9728 JR Groningen
Telefoonnummer

050 525 00 50

E-mail

info@heijkoopgroep.nl

Twitter     LinkedIn

 

Nieuws

 

19 oktober 2012

Schuldvluchters?

In een artikel van vandaag verschenen in het Algemeen Dagblad wordt melding gemaakt van de situatie dat er een toename zou zijn van het aantal mensen wat niet of niet op het juiste adres staat ingeschreven bij de Gemeentelijke Basis Administratie (bevolkingsregister), de zogenaamde schuldvluchters of spookburgers, en dat daardoor de incassobureaus en deurwaarders zelf financieel in de problemen zouden komen.

Als eerste komt in mij op dat volgens mij voornamelijk de bedrijven die een strikte “no cure no pay” methode hanteren hier inderdaad last van zouden kunnen krijgen omdat ze dan zelf een enorm kostenrisico dragen. Wellicht ook nog een probleem voor de bedrijven die resultaatsgaranties afgeven, maar ook dan neem je het risico geheel zelf.

Vervolgens komt de vraag bij mij op dat ik tot op heden geen enkel onderzoek heb kunnen vinden waaruit de correctheid van de bewering blijkt dat er steeds meer mensen “zoek” zijn in Nederland.

Natuurlijk mijn “guts” en ervaring zegt het mij ook maar toch zou ik bovenstaande bewering niet als onomstotelijk of vaststaand durven te claimen! Ik begrijp dat men het op de vlucht slaan ook ondermeer aan de crisis wijt...... Ja, zou zo maar kunnen, maar er zijn zo maar andere redenen te bedenken die ook hieraan ten grondslag kunnen liggen zoals het veranderde maatschappelijk gedrag (normen en waarden), laksheid, complexiteit van regels en ga zo maar even door. Ik weet het niet en het zou een interessant onderzoek kunnen zijn.....

Vervolgens lees ik dat de incassobureau’s toegang willen tot het GBA om beter te kunnen scoren. Wacht even................. Eeeeh, was het niet zo dat het artikel ging over mensen die niet of bewust verkeerd staan ingeschreven bij het bevolkingsregister, dus de bekende tang en varken? Probeert men hier een commerciele slag te slaan uit een vaag niet onderbouwd artikel? Zegt u het maar!

met vriendelijke groet,

Jaco Heijkoop

 

 

kbvg

 

Schrijf u in voor de Masterclass
 

header
header
Heijkoop & Partners
Heijkoop & Partners
Juridisch adviesJuridisch advies
Incasso en DebiteurenbeheerIncasso en Debiteurenbeheer
AdvocatuurAdvocatuur