Heijkoop Groep Locatie

e.: info@heijkoopgroep.nl      t.:050 525 00 50

Home
Diensten
Debiteurenbeheer
Buitengerechtelijke incasso
Juridische incasso
Deurwaardersdiensten
MKB Incassoscan
Detachering
Over Heijkoop
Wie zijn wij?
Geschiedenis
MVO en betrokkenheid
Vacatures
   Commercieel medewerker
   binnendienst

   Accountmanager New Business
Contact

 

Disclaimer        Privacystatement         Site-overzicht

Copyright © 2018 Heijkoop & Partners - Gerechtsdeurwaarder/incasso Groningen.

Incassokosten berekenen

 

    Openingstijden

Openingstijden:

Ma-Vr van
08.30 - 17.00 uur

    Telefonisch bereikbaar

Telefonisch
bereikbaar:

Ma-Vr van
08.30 - 16.30 uur


 

        Waarom Heijkoop?

AdresLaan Corpus den Hoorn 102-2
9728 JR Groningen
Telefoonnummer

050 525 00 50

E-mail

info@heijkoopgroep.nl

Twitter     LinkedIn

 

Nieuws

 

19 november 2012

Deurwaarder helpt rechtspraak te innoveren en miljoenen te besparen

De gerechtsdeurwaarders hebben een model voor het inleiden van een gerechtelijke procedure ontwikkeld dat bijdraagt aan de innovatie van het rechtsbestel en een flinkere kostenbesparing kan opleveren voor de rechtspraak.

Het door de KBvG ontwikkelde en door Capgemini doorgerekende Filtermodel resulteert in een afname van het aantal incassozaken dat bij de rechtbank belandt en in een toename van de efficiëntie waarmee de rechtbank deze zaken kan behandelen. Het Filtermodel k omt er in het kort op neer dat de gerechtsdeurwaarder door voor een procedure met de gedaagde te overleggen, al bij het aanbrengen van een zaak bij de rechtbank kan aangeven of de gedaagde ver weer wil voeren tegen de vordering en op welke manier. Nu blijkt dat pas op de dag waarop de g edaagde bij de rechtbank moet verschijnen. Doordat die informatie eerder beschikbaar is kunne n procedures veel sneller afgehandeld worden.

“Als ogen en oren van de Staat bij de procesinleiding en bij de tenuitvoerlegging van vonnissen, kunnen wij als geen ander een inschatting maken van waar procespartijen aan d e ene kant en de rechtspraak aan de andere kant het meest mee gebaat zijn”, stelt John Wisseborn, de voorzitter van de beroepsorganisatie van gerechtsdeurwaarders, de KBvG. “De gerechtsdeurwaarders staan klaar om dagvaardingen digitaal aan te leveren aan de rechtspraak, maar dat is in onz e overtuiging niet het enige waar de rechtspraak op kan innoveren en besparen. Laat de gerechtsdeurwaarders als onafhankelijk ambtenaar het voorbereidend werk doen, zodat de rechtspraak de zaken min of meer kant en klaar en bij het juiste loket aangeleverd krijgt en zich kan concentreren op datgene waar zij het beste in zijn, namelijk recht spreken.”

Capgemini heeft een voorzichtige schatting gemaakt van de kwantitatieve voordelen van het Filtermodel. In combinatie met cijfers beschikbaar in het publieke domein was het mogelijk om de verwachte grootte van deze voordelen te berekenen. Dit blijkt om een bedrag te gaan van € 47 mln. op jaarbasis, een afname van de netto kosten met ruim 60%. Hiermee toont dit onderzoek aan dat de voordelen van het Filtermodel substantieel zijn en dat het Filtermodel een waardevolle innovatie kan zijn voor het ministerie van Veiligheid en Justitie en de Rechtspraak. De KBvG wil verder diepgaand onderzoek met alle betrokken partijen om tot een gegronde financiële business case voor het Filtermodel te komen.

 

kbvg

 

Schrijf u in voor de Masterclass
 

header
header
Heijkoop & Partners
Heijkoop & Partners
Juridisch adviesJuridisch advies
Incasso en DebiteurenbeheerIncasso en Debiteurenbeheer
AdvocatuurAdvocatuur