Heijkoop Groep Locatie

e.: info@heijkoopgroep.nl      t.:050 525 00 50

Home
Diensten
Debiteurenbeheer
Buitengerechtelijke incasso
Juridische incasso
Deurwaardersdiensten
MKB Incassoscan
Detachering
Over Heijkoop
Wie zijn wij?
Geschiedenis
MVO en betrokkenheid
Vacatures
   Commercieel medewerker
   binnendienst

   Accountmanager New Business
Contact

 

Disclaimer        Privacystatement         Site-overzicht

Copyright © 2018 Heijkoop & Partners - Gerechtsdeurwaarder/incasso Groningen.

Incassokosten berekenen

 

    Openingstijden

Openingstijden:

Ma-Vr van
08.30 - 17.00 uur

    Telefonisch bereikbaar

Telefonisch
bereikbaar:

Ma-Vr van
08.30 - 16.30 uur


 

        Waarom Heijkoop?

AdresLaan Corpus den Hoorn 102-2
9728 JR Groningen
Telefoonnummer

050 525 00 50

E-mail

info@heijkoopgroep.nl

Twitter     LinkedIn

 

Nieuws

 

26 september 2013

donderdag 26 september 2013

vulpenSinds mei 2008 hebben zeker 23 notarissen hun ambt gedwongen moeten neerleggen en ook het aantal schorsingen stijgt fors.

Dit blijkt uit een inventarisatie van Het Financieele Dagblad. Voor 2008 kwamen dergelijke maatregelen slechts sporadisch voor. Volgens het Bureau Financieel Toezicht en de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) is de toename te wijten aan een verscherping van het toezicht op de beroepsgroep.

 

De belangrijkste redenen voor ontzetting uit het ambt zijn tekorten op de derdenrekening en betrokkenheid bij hypotheekfraude, die laatste vaak in combinatie met zogenoemde ‘abc-transacties' met vastgoed.

Sinds begin 2008 zijn 23 notarissen uit hun ambt gezet, constateert het FD op basis van de eigen inventarisatie. Daarnaast kregen 34 notarissen ten minste één schorsing opgelegd, de op één na zwaarste straf. In de periode tussen 2000 en 2007 werden slechts twaalf notarissen geschorst.

Een woordvoerder van de KNB spreekt van een door de KNB en het BFT gevoerd 'zero tolerance beleid'. Vooral notarissen die betrokken zijn bij vastgoedfraude liggen daarbij in het vizier.

Sinds 1 januari kan het publiek op de KNB-website gegevens opvragen over individuele notarissen. Het register vermeldt ook of een notaris ooit geschorst is geweest. Zo'n openbaar toegankelijk register is verplicht sinds de invoering van de nieuwe Wet op het Notarisambt per 1 januari 2013. Alleen eventuele schorsingen worden vermeld, niet de lichtere maatregelen. De reden van een schorsing wordt evenmin vermeld.

De notarissen lopen met deze openheid nu nog voor op aanpalende beroepsgroepen. Het register met vergelijkbare informatie op de site van de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants is nu nog alleen toegankelijk voor leden, maar volgens een woordvoerder zal dat snel veranderen en wordt het binnen enkele maanden toegankelijk voor publiek.

Het huidige register op de site van de Nederlandse Orde van Advocaten vermeldt alleen lopende schorsingen. Zodra een schorsing ten einde is, verdwijnt de vermelding weer. Maar ook dit gaat veranderen, meldt een woordvoerder. Een bij de Tweede Kamer liggende toezichtwet voorziet in een op internet te raadplegen zwarte lijst met de namen van alle advocaten die zijn geschorst of geschrapt.

 

kbvg

 

Schrijf u in voor de Masterclass
 

header
header
Heijkoop & Partners
Heijkoop & Partners
Juridisch adviesJuridisch advies
Incasso en DebiteurenbeheerIncasso en Debiteurenbeheer
AdvocatuurAdvocatuur