Heijkoop Groep Locatie

e.: info@heijkoopgroep.nl      t.:050 525 00 50

Home
Diensten
Debiteurenbeheer
Buitengerechtelijke incasso
Juridische incasso
Deurwaardersdiensten
MKB Incassoscan
Detachering
Over Heijkoop
Wie zijn wij?
Geschiedenis
MVO en betrokkenheid
Vacatures
   Commercieel medewerker
   binnendienst

   Accountmanager New Business
Contact

 

Disclaimer        Privacystatement         Site-overzicht

Copyright © 2018 Heijkoop & Partners - Gerechtsdeurwaarder/incasso Groningen.

Incassokosten berekenen

 

    Openingstijden

Openingstijden:

Ma-Vr van
08.30 - 17.00 uur

    Telefonisch bereikbaar

Telefonisch
bereikbaar:

Ma-Vr van
08.30 - 16.30 uur


 

        Waarom Heijkoop?

AdresLaan Corpus den Hoorn 102-2
9728 JR Groningen
Telefoonnummer

050 525 00 50

E-mail

info@heijkoopgroep.nl

Twitter     LinkedIn

 

Nieuws

 

11 mei 2012

Gorinchem, 10 mei 2012 - De vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN) zal in een vandaag aan de politieke partijen te verzenden brief een alternatief aanreiken voor de verhoging van de griffierechten. Kern van de boodschap is de rechterlijke tussenkomst slechts daar waar nodig te handhaven.

De vereniging van Estate Planners in het Notariaat heeft in een ruim vier pagina's tellende brief aan de politieke partijen haar visie gegeven op het in de hand houden van de kosten van de rechtspraak. Deze brief zal vandaag tijdens het wetenschappelijk congres van de EPN worden overhandigd aan de parlementariër Jeroen Recourt en meteen daarna aan de politieke partijen worden gestuurd.

Voorzitter Aniel Autar: "Evenals veel andere maatschappelijke organisaties maken ook wij ons zorgen over de kosten van de rechtspraak. Anders dan de regering vinden wij een drastische stijging van de griffierechten onwenselijk. Daarom bieden wij een efficiënter en daardoor goedkoper alternatief: de rechterlijke tussenkomst moet alleen daar verplicht zijn, waar de rechter daadwerkelijk toegevoegde waarde heeft. In onze wetgeving heeft de rechter en de griffie van de rechtbank soms taken toebedeeld gekregen, waarvan men zich kan afvragen of die nog wel van deze tijd zijn. Wij hebben uitstekende en hardwerkende rechters. Laat hen rechtspreken en niet voor 'spek-en-bonen' meedoen." In haar brief noemt de EPN een aantal concrete voorbeelden waar de rechterlijke tussenkomst geschrapt kan worden.

De EPN doet ook verdergaande voorstellen om de steeds groter wordende druk op het rechterlijk apparaat (en de daarmede samenhangende kosten) terug te dringen. Zo pleit zij er onder andere voor een huwelijk door opzegging bij notariële akte te laten eindigen. Autar: "Als er sprake is van een gemeenschappelijk of een eenzijdig echtscheidingsverzoek, zal de rechter de echtscheiding moeten uitspreken. Je kunt je afvragen wat de toegevoegde waarde van de rechter in dit kader is; het is 'u vraagt, wij draaien'. Ook de wetgever moet ons inziens met beide benen in de praktijk staan. Wat is de rechtvaardigingsgrond om de rechter in een dergelijk proces verplicht te laten optreden? Het vraagt om moed om dit soort kwesties aan de orde te stellen, maar de tijd is er rijp voor."

Bron: eufin.nl
kbvg

 

Schrijf u in voor de Masterclass
 

header
header
Heijkoop & Partners
Heijkoop & Partners
Juridisch adviesJuridisch advies
Incasso en DebiteurenbeheerIncasso en Debiteurenbeheer
AdvocatuurAdvocatuur