Heijkoop Groep Locatie

e.: info@heijkoopgroep.nl      t.:050 525 00 50

Home
Diensten
Debiteurenbeheer
Buitengerechtelijke incasso
Juridische incasso
Deurwaardersdiensten
MKB Incassoscan
Detachering
Over Heijkoop
Wie zijn wij?
Geschiedenis
MVO en betrokkenheid
Vacatures
   Commercieel medewerker
   binnendienst

   Accountmanager New Business
Contact

 

Disclaimer        Privacystatement         Site-overzicht

Copyright © 2018 Heijkoop & Partners - Gerechtsdeurwaarder/incasso Groningen.

Incassokosten berekenen

 

    Openingstijden

Openingstijden:

Ma-Vr van
08.30 - 17.00 uur

    Telefonisch bereikbaar

Telefonisch
bereikbaar:

Ma-Vr van
08.30 - 16.30 uur


 

        Waarom Heijkoop?

AdresLaan Corpus den Hoorn 102-2
9728 JR Groningen
Telefoonnummer

050 525 00 50

E-mail

info@heijkoopgroep.nl

Twitter     LinkedIn

 

Nieuws

 

15 november 2013

Bijna de helft van de incassobureaus vraagt veel te hoge kosten aan mensen met schulden. Dat heeft onderzoek van het Verbond van Credit Management Bedrijven uitgewezen. Hierdoor worden mensen die vaak al in het rood staan, ook nog eens voor soms meer dan 100 euro opgelicht. Vandaag buigt staatssecretaris Fred Teeven zich over deze vorm van zwendel.

de Vereniging van Nederlandse Incasso Bureau's is van mening dat een simpele certificering de boel oplost... De vraag rijst dan wel wie die certificering toe gaat kennen en gaat controleren en nog belangrijker handhaven. De NVI vindt dat zij zelf goed werk doen echter het lijkt ons toch een stuk verstandiger dat er vanuit overheidswege een regelgeving zal gaan plaatsvinden. De NVI heeft zelf ook geen schoon blazoen als het om exhorbitante kosten rekenen gaat. Er zijn ons leden van de NVI bekend die dol waren om boven op de incassokosten even € 35,00 registratiefee rekenen en ook nog diverse informatiekosten meevorderde, welke beiden destijds al niet waren toegestaan, dus praten we hier over de "pot verwijt ketel dat hij zwart ziet" en tracht de NVI slecht concurentie uit te schakelen? Geen idee maar het geeft wel te denken! Indien het toezicht wordt aangescherpt vanuit de overheid gelijk bij de gerechtsdeurwaarders dan zal het merendeel van de incassobureau's terstond omvallen of voor de tuchtrechter staan en zou tevens de valse concurentiepositie ten opzichte van de gerechtsdeurwaarders eindelijk ongedaan zijn gemaakt.. De gerechtsdeurwaarder wordt zwaar gecontroleerd, zowel financieel als met betrekking tot kwaliteit., De gelden van de cliënten zijn middels een bij de wet geregelde "kwaliteits'rekening zekergesteld. Bij een incassobureau behoeft men niet eens papieren te hebben, laat staan een bewijs van goed gedrag, een serieuze kwaliteitsrekening kent men niet. Incassobureau failliet dan is ook vaak al het geld van opdrachtgevers wat het incassobureau incasseerde van schuldenaren foetsie!

Wij zouden toch willen zeggen dat incassobureau's een cowboy branche is en blijft voorlopig, dus bezint eer ge begint blijft het devies!
kbvg

 

Schrijf u in voor de Masterclass
 

header
header
Heijkoop & Partners
Heijkoop & Partners
Juridisch adviesJuridisch advies
Incasso en DebiteurenbeheerIncasso en Debiteurenbeheer
AdvocatuurAdvocatuur